Maso v mrkvi s hráškem

Ingredience

500 g vepřového masa (možno nahradit i jiným), 3 větší mrkve, plechovka sterilovaného hrášku (možno nahradit mraženým), olej, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, 1 lžíce hladké mouky

Postup

Maso nakrájíme na kostky a prudce osmahneme na oleji. Osolíme, opepříme, přidáme nastrouhanou mrkev, podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme cca 30 minut.
Ve tři čtvrtě hrnku teplé vody rozkvedláme mouku a přilijeme k měkkému masu. Zamícháme, přidáme hrášek, přistrouheme kousek muškátového oříšku a ještě chvilku podusíme.
Podáváme s vařenými bramborami.

Maso v mrkvi s hráškem
Maso v mrkvi s hráškem

zdroj: Martin Tesárek

Přidáno: 18.10.2008