Medailonky se sušenými rajčaty
Ingredience
600-800 g medailonků z vepřové panenky, 1 sklenička sušených rajčat v olivovém oleji (90 g), 2 lžíce hladké mouky, 400-500 ml vývaru, 3 snítky zelené petrželky, 2 snítky čerstvé bazalky, 1 lžíce másla, sůl, čerstvě mletý pepř
Postup
Maso zlehka hranou ruky naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme.
Rajčata scedíme, olej uchováme.
Na plotýnce zahřejeme pánev a nalijeme na ni asi 4 lžíce oleje z rajčat. Do rozpáleného oleje vložíme maso a z obou stran opečeme 3-4 minuty. Pak ho zabalíme do alobalu a udržujeme v teple.
Do výpeku v pánvi nasypeme mouku a za stálého míchání upražíme světlou jíšku. Zalijeme vývarem a rozmícháme do hladka. Přidáme na nudličky pokrájená rajčata a pod pokličkou vaříme 20-25 minut. Podle chuti můžeme dosolit či opepřit.
V hotové omáčce rozpustíme lžíci másla, vmícháme najemno posekané bylinky a vložíme maso.
Podáváme s libovolně upravenými bramborami.




zdroj: www.toprecepty.cz (Eliza)
Přidáno: 11.1.2014