Medailonky v bramborovém kabátku

Ingredience

4 vepřové kotlety (nebo jiné plátky vepřového masa), 4 střední brambory, sůl, mletý pepř, hořčice, olej

Postup

Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka. Necháme trochu zchladnout, oloupeme a nahrubo nastrouháme.

Maso zlehka naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Z jedné strany potřeme hořčicí.

Na hořčicovou stranu položíme hromádku nastrouhaných brambor, vytvoříme z nich na mase asi 1 cm silnou vrstvu a přitlačíme.

Na pánvi rozpálíme olej, maso vložíme bramborovou stranou do oleje a osmažíme dozlatova. Potom otočíme a pomalu dosmažíme maso do změknutí.

Podáváme s dušenou nebo pečenou zeleninou.

Medailonky v  bramborovém kabátku
Medailonky v  bramborovém kabátku

zdroj: soutěž o litinové nádobí (červenec) - Anna Nepejchalová

Přidáno: 5.8.2010