Medailonky v bramborovém kabátku
Ingredience
4 vepřové kotlety (nebo jiné plátky vepřového masa), 4 střední brambory, sůl, mletý pepř, hořčice, olej
Postup
Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka. Necháme trochu zchladnout, oloupeme a nahrubo nastrouháme.
Maso zlehka naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Z jedné strany potřeme hořčicí.
Na hořčicovou stranu položíme hromádku nastrouhaných brambor, vytvoříme z nich na mase asi 1 cm silnou vrstvu a přitlačíme.
Na pánvi rozpálíme olej, maso vložíme bramborovou stranou do oleje a osmažíme dozlatova. Potom otočíme a pomalu dosmažíme maso do změknutí.
Podáváme s dušenou nebo pečenou zeleninou.


zdroj: soutěž o litinové nádobí (červenec) - Anna Nepejchalová
Přidáno: 5.8.2010