Panenka s červenou cibulí

Ingredience

1 ks vepřové panenky cca 700 g, 200 g tenkých plátků anglické slaniny, olej, sůl, mletý pepř, 500 g červené cibule, 5 lžic krystalového cukru, 150 ml červeného vinného octa

Postup

Očištěnou panenku ze všech stran potřeme olejem, osolíme, opepříme a pevně zabalíme do slaniny.

Ve velké pánvi rozpálíme trochu oleje a panenku ze všech stran opečeme dozlatova.

Pak ji zabalíme do alobalu a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C.

Do pánve, kde jsme opékali panenku, nasypeme cibuli nakrájenou na na tenká kolečka nebo půlkolečka.

Zasypeme ji cukrem a za stálého míchání necháme zesklovatět. Pak zalejeme octem, osolíme a za občasného zamíchání necháme ocet vyvařit.

Po 15 minutách vyndáme panenku z trouby a necháme zabalenou dalších 15 minut odpočinout. Teprve potom ji vybalíme a krájíme na plátky.

Podáváme s vařenými bramborami.

Přidáno: 18.6.2017