Pařížské řízky

Ingredience

4 plátky vepřové kotlety, 1 cibule, sůl, mletý pepř, hladká mouka, 2 lžíce oleje, 2 lžíce másla, 2 vejce, zelené bylinky (pažitka, petrželka, ...)

Postup

Plátky masa naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme, naskládáme je na sebe a necháme v chladu 2-3 hodniny odpočinout. Pak je obalíme v mouce a z obou stran prudce opečeme na oleji. V jiné nádobě na másle osmažíme najemno pokrájenou cibuli. Přidáme opečené maso, trošku podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme doměkka. Vejce rozklepneme do hrnku a vidličkou rozšleháme. Měkké maso vyjmeme. Je-li šťáva zpod masa řídká a vodnatá, necháme ji odpařit aby zhoustla. Pak do ní vlijeme vejce a mícháme dokud se nesrazí. Na plátek masa dáme na talíři hromádku vaječné směsi a posypeme zelenými bylinkami. Podáváme s bramborovou kaší.

Pařížské řízky
Pařížské řízky
Pařížské řízky

Přidáno: 3.1.2010