Pečené koleno

Ingredience

1 vepřové koleno, 5-8 stroužků česneku, koření na vepřovou pečeni, 2-3 cibule, 2 lžíce plnotučné hořčice, 6-8 kuliček nového koření, 6-8 kuliček pepře, 5 malých bobkových listů

Postup

Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, promícháme s hořčicí a rozložíme na pekáč.

Koleno na několika místech nařízneme až ke kosti a do celého, včetně zářezů, vmasírujeme koření a rozmačkaný česnek. Takto připravené koleno vložíme na cibuli do pekáče.

Posypeme kuličkami koření, bobkovými listy a necháme několik hodin uležet, nejlépe do druhého dne.

Podlijeme vodou asi do jedné třetiny kolene a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Asi hodinu pečeme přikryté, pak odkryjeme a dopečeme doměkka. Během pečení několikrát koleno otočíme a přeléváme výpekem.

Podáváme s chlebem a křenem, nebo s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Pečené koleno
Pečené koleno
Pečené koleno
Pečené koleno
Pečené koleno

Přidáno: 14.4.2010