Pečeně se švestkami
Ingredience
800 g vepřové pečeně, 100 g sušených švestek, 80 g anglické slaniny, olej, sůl, mletý pepř, tymián
Postup
Do omytého a osušného masa propíchneme ostrým nožem středem otvor. Vytřeme ho zevnitř solí a naplníme švestkami.
Zvenku pečeni ze všech stran osolíme, opepříme a prudce opečeme na rozpáleném oleji.
Pekáček vytřeme olejem, na dno položíme pár plátků anglické a na ně uložíme opečenou pečeni. Posypeme tymiánem a poklademe několika plátky slaniny.
Podlijeme trochou vody a přikryté upečeme v troubě doměkka (200°C).
Po upečení necháme trochu zchladnout a nakrájíme na plátky.
Podáváme s dušeným kysaným zelím a bramborovými knedlíky.


Přidáno: 2.4.2011