Pečené vepřokousky
Ingredience
1 kg vepřové kýty, 2 lžíce sádla, 2 cibule, sůl, mletý pepř, drcený kmín, mletá sladká paprika, 1 lžíce hladké mouky, 7 stroužků česneku
Postup
Omyté a osušené maso nakrájíme na kousky.
V kastrolu nebo pekáči zahřejeme sádlo a orestujeme nahrubo pokrájenou cibuli dozlatova.
Přisypeme maso, opepříme, okmínujeme a za častého míchání opékáme do zhnědnutí.
Zaprášíme moukou a ještě chvíli restujeme.
Přidáme mletou papriku (cca 1 lžičku), rozmačkaný česnek, osolíme, promícháme a podlijeme horkou vodou.
Přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme asi půl hodiny, pak sundáme pokličku a dopečeme do změknutí.
Podáváme s těstovinami nebo rýží a kyselým okurkem.


Přidáno: 7.11.2011