Pikantní výpečky

Ingredience

1 kg vepřového plecka, 3 lžíce oleje, sůl, 2 vrchovaté lžičky feferonkové pasty (např. Sambal Oelek), mletý pepř, kmín, 2-3 cibule

Postup

Omyté a osušené maso nakrájíme na kousky. Nasypeme do pekáče, osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme olej, feferonkovou pastu, na větší kouky pokrájenou oloupanou cibuli a všechno důkladně promícháme.

Podlijeme trochou vody, přikryjeme poklicí a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Až je maso skoro měkké, poklici odstraníme a necháme dopéct dočervena.

Podáváme se šťouchanými bramborami, bramborovou kaší nebo s tarhoňou.

Pikantní výpečky
Pikantní výpečky

Přidáno: 21.1.2012