Plecko na paprice
Ingredience
700 g vepřové plece, 2 cibule, sůl, mletý pepř, drcený kmín, 2 lžíce oleje nebo sádla, 1 velká červená paprika, 1 velká zelená paprika, 2 lžíce mouky
Postup
Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky.
Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo.
V hlubší pánvi nebo v kastrolu rozpálíme tuk, nasypeme cibuli a za častého míchání osmažíme až zežloutne. Přidáme k ní maso a za častého míchání opečeme dohněda. Pokud maso pustí tekutinu, necháme ji všechnu odpařit a pak ještě chvilku opékáme. Během smažení maso opepříme a okmínujeme.
Opečené maso poprášíme moukou a ještě asi 2 minuty za stálého míchání smažíme. Pak podlijeme horkou vodou nebo vývarem, osolíme, přidáme na menší kousky nakrájené obě papriky a pod pokličkou dusíme do změknutí masa (1-2 hodiny, záleží na kvalitě masa).
Nakonec podle chuti dosolíme či dopepříme.
Podáváme s rýží nebo těstovinami.




Přidáno: 3.8.2014