Plecko na paprice

Ingredience

700 g vepřové plece, 2 cibule, sůl, mletý pepř, drcený kmín, 2 lžíce oleje nebo sádla, 1 velká červená paprika, 1 velká zelená paprika, 2 lžíce mouky

Postup

Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky.

Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo.

V hlubší pánvi nebo v kastrolu rozpálíme tuk, nasypeme cibuli a za častého míchání osmažíme až zežloutne. Přidáme k ní maso a za častého míchání opečeme dohněda. Pokud maso pustí tekutinu, necháme ji všechnu odpařit a pak ještě chvilku opékáme. Během smažení maso opepříme a okmínujeme.

Opečené maso poprášíme moukou a ještě asi 2 minuty za stálého míchání smažíme. Pak podlijeme horkou vodou nebo vývarem, osolíme, přidáme na menší kousky nakrájené obě papriky a pod pokličkou dusíme do změknutí masa (1-2 hodiny, záleží na kvalitě masa).

Nakonec podle chuti dosolíme či dopepříme.

Podáváme s rýží nebo těstovinami.

Plecko na paprice
Plecko na paprice
Plecko na paprice
Plecko na paprice

Přidáno: 3.8.2014