Plecko s mrkví
Ingredience
600 g vepřové plece, 1 vrchovatá lžíce plnotučné hořčice, sůl, mletý pepř, drcený kmín, 2 cibule, 3 velké mrkve, kousek pórku, 4 lžíce oleje, 1 lžíce másla, čerstvý libeček
Postup
Omyté a osušené maso nakrájíme na kousky, mrkev na kolečka, cibuli na kostičky, pórek na drobné kousky.
Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli. Až začne žloutnout, přidáme maso a za častého míchání opečeme dohněda. Vmícháme hořčici, opepříme, okmínujeme, osolíme, podlijeme trochou horké vody a přikryjeme pokličkou.
Po půl hodině dušení přidáme mrkev, pórek a dodusíme doměkka.
Až je maso měkké, vmícháme lžíci másla, nadrobno posekaný libeček a odstavíme.
Podáváme s rýží nebo bramborami.


Přidáno: 28.2.2015