Plněná kotleta
Ingredience
4 silnější plátky kotlety, 2 vejce, hrstka hrášku, 3-4 plátky šunky, 1 lžička másla, 1 lžička hořčice, sůl, mletý pepř, 2 lžíce sádla, 1 lžíce hladké mouky, 1 velká cibule, 1-2 stroužky česneku
Postup
Vejce usmažíme na másle. Lehce osolíme a promícháme s hořčicí, hráškem a na kousky nakrájenou šunkou. Necháme vychladnout.
Omyté a osušené maso rozklepeme na co největší plátky, z obou stran osolíme a opepříme.
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Na každý plátek masa položíme čtvrtinu náplně, přehneme a kovovými jehlami nebo párátky upevníme.
V pánvi nebo kastrolu zahřejeme sádlo, naplněné kotlety ze všech stran opečeme dozlatova a vyjmeme z pánve.
Do výpeku nasypeme cibuli s česnekem a osmažíme do zezlátnutí. Zasypeme moukou a usmažíme cibulovou jíšku.
Zředíme ji vývarem nebo vodou, dobře promícháme a přivedeme k varu.
Do tohoto základu vložíme opečené kotlety, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka.
Podáváme s rýží nebo bramborami.






Přidáno: 11.10.2014