Plněné kotlety
Ingredience
5 silnějších plátků vepřové kotlety, 1 cibule, 2 vejce, 100 g anglické slaniny, 100 g tvrdého sýra, svazek pažitky, sůl, mletý pepř, olej
Postup
Začneme náplní. Oloupanou cibuli a slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Na pánvi zahřejeme lžíci oleje, přidáme cibuli se slaninou a za stálého míchání osmažíme dozlatova. Odstavíme a ihned přidáme vejce. Za stálého míchání necháme srazit. Lehce osolíme a necháme vychladnout.
Do vychladlé náplně vmícháme nastrouhaný sýr a nadrobno posekanou pažitku.
Do každého plátku masa vpíchneme z užší strany ostrý nůž a uvnitř prořízneme co největší kapsu. Otvor by neměl být příliš velký, stačí na velikost malé lžičky.
Náplň rozdělíme na 5 částí a pomocí malé lžičky naplníme maso. Otvor spíchneme jehlou na maso nebo párátkem.
Maso z obou stran osolíme a opepříme.
Na pánvi na středně silném plameni zahřejeme olej a maso opečeme dozlatova, z každé strany asi 5 minut.
Pak podlejeme malým množstvím horké vody, přikryjeme pokličkou a na mírném plameni dodusíme doměkka (asi 20-25 minut).
Podáváme s bramborovou kaší nebo šťouchanými bramborami.



Přidáno: 10.3.2013