Prezidentské maso

Ingredience

750 g vepřové kýty nebo krkovičky, 150 g šunky nebo šunkového salámu, hořčice, 3-4 velké cibule, 2 vejce, 150 g tvrdého sýra, sůl, mletý pepř, olej

Postup

Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Na rozpáleném oleji je z jedné strany opečeme.

Opečené maso naskládáme do pekáče vytřeného olejem opečenou stranou nahoru. Potřeme je hořčicí, poklademe salámem, na salám cibuli a zalijeme rozšlehánými vejci, do kterých jsme zamíchali nastrouhaný sýr.

Přikrytý pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 220°C a pečeme do změknutí masa. Ke konci na chvíli odkryjeme aby povrch pěkně zezlátnul.

Podáváme s libovolně upravenými bramborami a čerstvou zeleninou.

Prezidentské maso
Prezidentské maso
Prezidentské maso
Prezidentské maso
Prezidentské maso
Prezidentské maso

Přidáno: 29.7.2010