Prezidentský guláš
Ingredience
1 kg vepřové plece, 3 velké cibule, 5-7 stroužků česneku, sůl, mletý pepř, 3 lžičky mleté papriky, 2-3 lžičky kari, 1 lžička drceného kmínu, 3 rovné lžíce solamylu, 1 paprika, 1 feferonka (není nutná), 1 l vody
Postup
Maso pokrájíme na kousky a dáme do pekáče.
Přidáme posekanou cibuli, nadrobno nakrájený česnek, sůl, všechno koření, solamyl, na malé kousky nakrájené papriky a všechno promícháme.
Zalijeme vodou, přikryjeme pokličkou nebo alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 220°C.
Pečeme bez otvírání trouby 1,5 hodiny.
Podáváme s knedlíkem nebo rýží.




Přidáno: 15.8.2010