Prokládaná kotleta

Ingredience

2-2,5 kg vepřové kotlety vcelku, 200 g anglické slaniny, 150 g salámu papikáš, 2-3 cibule, olej
marináda: 4 lžíce bílého vína, 2 lžíce medu, 1 lžíce citronové šťávy, 3 lžíce pikantní hořčice, 2 lžíce oleje, 1,5 lžičky soli

Postup

Marinádu připravíme důkladným promícháním všech surovin.
Omyté a osušené maso nakrájíme na plátky (cca 1,5-2 cm), ale nedokrojíme, celý kus zůstane vcelku. Každý plátek z obou stran potřeme marinádou, zbytkem potřeme celý kus zvenku. Pak ho pevně zabalíme do alobalu a na 1-2 dny uložíme do chladna.
Salám nakrájíme (nebo si necháme nakrájet v obchodě) na kolečka trochu silnější než obvykle. Cibuli také nakrájíme na kolečka. Uleželé maso rozbalíme a do každého zářezu vložíme plátek anglické, dvě kolečka salámu a kolečko cibule. Povrch potřeme olejem, znovu zabalíme pevně do alobalu, vložíme do pekáče (nebo na plech) a do vyhřáté trouby na 200°C. Pečeme 2-2,5 hodiny, posledních dvacet minut odkryté. Po vytažení z trouby necháme trochu zchladnout a pak dokrojením rozřezů nakrájíme jednotlivé porce.
Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Prokládaná kotleta
Prokládaná kotleta
Prokládaná kotleta
Prokládaná kotleta
Prokládaná kotleta
Prokládaná kotleta
Prokládaná kotleta
Prokládaná kotleta

Přidáno: 23.11.2008