Segedín z krkovice
Ingredience
1 kg vepřové krkovice, 2 lžíce sádla, 4-5 cibulí, 500 g kysaného zelí, 250 g zakysané smetany, sůl, 2 lžičky mleté papriky, 1 lžíce podravky, 1 lžička drceného kmínu, 3 lžíce oleje
Postup
Omyté a osušené maso pokrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme.
V kastrolu zahřejeme sádlo a zpěníme na něm cibuli. Jakmile začne cibule zlátnout, přidáme maso a za častého míchání opečeme do zhnědnutí.
Ve 3 lžících oleje rozmícháme papriku, kmín a podravku. Tuto směs vylijeme na opečené maso a mícháme, až se všechno rozvnoměrně zabarví do oranžova.
Osolíme a podlijeme trochou horké vody. Pod pokličkou dusíme doměkka.
Až je maso téměř měkké (asi za 1-1,5 hodiny), přidáme scezené zelí a dál dusíme do úplného změknutí. Podle potřeby podlijeme horkou vodou.
Až je maso měkké, přidáme smetanu, promícháme a necháme ještě asi 5 minut povařit.
Podáváme s knedlíkem nebo pečivem.
Guláš je lepší uvařit den dopředu, uleželý do druhého dne chutná nejlépe.


Přidáno: 2.6.2013