Švédské kuličky

Ingredience

400 g mletého vepřového masa, 1 menší cibule, sůl, mletý pepř, 1 vejce, strouhanka, 1 lžíce posekaného kopru, olej, 1 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 500 ml hovězího vývaru

Postup

Maso promícháme s najemno pokrájenou cibulí, vejcem, koprem, osolíme a opepříme. Zahustíme strouhankou a dáme do ledničky odpočinout.

Mokrýma rukama tvoříme z masové směsi kuličky.

Na pánvi rozpálíme olej a kuličky v něm ze všech stran opečeme dohněda (asi 10 minut).

Hotové kuličky vyjmeme a olej přecedíme. Nalijeme ho do kastrolu (není nutné použít všechen), přidáme máslo, zahřejeme a přisypeme mouku. Za stálého míchání usmažíme růžovou jíšku.

Zalijeme ji vývarem, dobře rozmícháme a povaříme asi 15 minut. Podle chuti dosolíme.

Hotové kuličky vložíme do omáčky.

Podáváme s bramborovou kaší, posypeme koprem a doplníme brusinkami.

Švédské kuličky
Švédské kuličky

Přidáno: 21.5.2011