Tymiánové řízky z trouby
Ingredience
4 plátky vepřové kotlety, 7 lžic strouhanky, 40 g strouhaného parmazánu, hrst čerstvého tymiánu pokrájeného nadrobno, sůl, hladká mouka, 1-2 vejce, olej
Postup
Strouhanku smícháme se sýrem a bylinkami.
Plátky masa zlehka naklepeme a z obou stran osolíme.
Obalíme je nejdříve v mouce, pak protáhneme rozšlehaným vejcem a nakonec obalíme v ochucené strouhance.
Papír na pečení položíme na plech, lehce potřeme olejem a naskládáme řízky. Každý zakápneme malou lžičkou oleje, přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Po 20 minutách odkryjeme, řízky otočíme a dopečeme dozlatova (10-15 minut).
Podáváme s libovolně upravenými bramborami a zeleninovým salátem.



Přidáno: 24.8.2014