Uherská krkovice

Ingredience

800 g vepřové krkovice, 200 ml smetany, 50 g másla, 1-2 lžíce hladké mouky, 1 cibule, 1 mrkev, 1 petržel, 0,5 celeru, 3 rajčata, 2 bobkové listy, po 5 kuličkách pepře a nového koření, tymián, sladká mletá paprika

Postup

Očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky, cibuli na čtvrtkolečka a rajčata na osminky.

Očištěné a osušené maso ze všech stran osolíme, poprášíme paprikou a posypeme tymiánem.

V kastrolu nebo pekáčku rozpustíme máslo a osmahneme na něm všechnu zeleninu i s kořením. Přidáme maso a ze všech stran necháme zatáhnout.

Podlijeme horkou vodou nebo vývarem, přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C.

Upečeme doměkka, podle potřeby můžeme podlít. Během pečení občas maso obrátíme, ke konci můžeme chvíli péct bez pokličky.

Měkké maso vyjmeme. Výpek se zeleninou rozmixujeme a přecedíme do hrnce.

Ve smetaně rozmícháme mouku, přes sítko vlijeme do omáčky a za častého míchání 10 minut povaříme. Podle potřeby dosolíme.

Maso nakrájíme na plátky a podáváme s houskovým knedlíkem.

Uherská krkovice
Uherská krkovice

podle www.toprecepty.cz

Přidáno: 3.11.2013