Vepřová panenka s okurkovým salátem
Ingredience
500 g vepřové panenky, 4 lžíce sojové omáčky, 4 lžíce tmavého třtinového cukru, 4 rozmačkané stroužky česneku, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička mletého pepře, několik kuliček drceného červeného pepře, 1 velká okurka, hrst luštěninových klíčků, hrstka koriandrových lístků, sůl, 1 lžička moučkového cukru, 1 lžíce octa, skrojky limety
Postup
Smícháme sojovou omáčku s cukrem, česnekem, olejem a pepřem.
Maso nakrájíme na plátky a namočíme do marinády a necháme uležet přes noc.
Okurku nakrájíme na špalíky, osolíme a necháme půl hodiny stát. Pak slijeme puštěnou vodu a přimícháme cukr s octem. Nakonec vmícháme klíčky a koriandr (kdo koriandr nerad, nahradí ho lístky petrželky).
Na pánvi potřené olejem zprudka opečeme kousky masa z obou stran (cca 4-5 minut z každé strany).
Na talíř servírujeme hromádku okurkového salátu, plátky masa a doplníme skrojkem limety. Jedlíkům můžeme přidat vařené brambory polité máslem


podle magazínu Albert
Přidáno: 10.7.2012