Vepřová plec na cibuli

Ingredience

750 g plecka, 2 lžíce oleje, 4 větší cibule, 100 g slaniny, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce hořčice, 5 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, sůl, pepř

Postup

Maso nakrájíme na kostky.

V kastrolu rozpálíme olej, k němu přisypeme na kostičky pokrájenou slaninu. Jakmile slanina pustí tuk, přidáme na kostičky pokrájenou cibuli. Za častého míchání smažíme.

Když cibule začíná zlátnout, přidáme maso a za občasného míchání ho necháme opéct dozlatova.

Opečené maso osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme sojovou omáčku, hořčici, nové koření, bobkový list a promícháme, asi minutu společně opečeme.

Nakonec všechno zalejeme horkou vodou tak, aby maso bylo téměř ponořené, přikryjeme poklicí a dusíme asi hodinu do změknutí masa.

Před podáváním vyjmene kuličky koření a bobkové listy.

Podáváme s libovolně upravenými bramborami.

Přidáno: 26.10.2024