Vepřové plátky s paprikou
Ingredience
6 plátků vepřového masa (kotleta, kýta), 2-3 velké cibule, 4 červené papriky, 200 ml rajčatového pyré, 2 lžíce oleje, sůl, koření Čubrica
Postup
Maso zlehka naklepeme, osolíme a z obou stran posypeme kořením (se solí opatrně, je obsažena i ve směsi koření).
Na rozpáleném oleji maso z obou stran prudce opečeme.
Vyndáme z pánve, do výpeku nasypeme pokrájenou cibuli a za stálého míchání osmažíme dozlatova.
K osmahnuté cibuli přidáme maso, tršku podlijeme vodou, přisypeme na drobné kousky pokrájené papriky a pod pokličkou dusíme doměkka.
K téměř měkkému masu přidáme rajčatové pyré, promícháme a dodusíme.
Podáváme s rýží nebo těstovinami.

Přidáno: 23.9.2012