Vepřové kari plátky
Ingredience
4-6 plátků vepřové kotlety, olej, mletá sladká paprika, kari, 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, lžíce posekané zelené petrželky, 2 lžíce hladké mouky, sůl
Postup
Plátky masa z obou stran jemně posypeme paprikou a kari, kápneme trošku oleje a koření do masa vmasírujeme. Pak je propícháme tenderizérem (nebo lehce naklepeme).
V kastrolu zahřejeme olej a maso z obou stran prudce opečeme. Vyndáme ho z kastrolu a do výpeku nasypeme nadrobno pokrájenou cibuli, česnek a petrželku. Krátce osmahneme a zaprášíme moukou. Usmažíme jíšku, zředíme studenou vodou a dobře rozmícháme. Osolíme a vložíme orestované plátky masa. Pod pokličkou dusíme doměkka.
Podáváme s rýží nebo tarhoňou, případně se šťouchanými bramborami.



Přidáno: 25.8.2014