Vepřové kostky na česneku

Ingredience

700 g vepřového bůčku nebo plecka (dala jsem napůl), 1 celá palička česneku, sůl, 1 lžíce mleté sladké papriky, 1 lžíce mouky, 2 lžíce sádla

Postup

Maso nakrájíme na kostky a promícháme s rozmačkaným česnekem a paprikou.

V kastrolu zahřejeme sádlo a maso prudce ze všech stran opečeme. Až se zatáhne, osolíme.

Opečené maso podlijeme trochou horké vody, přilopíme pokličkou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme do změknutí, podle potřeby podléváme.

Až je maso měkké, necháme tekutinu vypéct na tuk. Zaprášíme moukou, promícháme, znovu podlijeme a ještě 10 minut necháme v troubě podusit.

Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Vepřové kostky na česneku
Vepřové kostky na česneku

Přidáno: 30.11.2013