Vepřové kostky na česneku
Ingredience
700 g vepřového bůčku nebo plecka (dala jsem napůl), 1 celá palička česneku, sůl, 1 lžíce mleté sladké papriky, 1 lžíce mouky, 2 lžíce sádla
Postup
Maso nakrájíme na kostky a promícháme s rozmačkaným česnekem a paprikou.
V kastrolu zahřejeme sádlo a maso prudce ze všech stran opečeme. Až se zatáhne, osolíme.
Opečené maso podlijeme trochou horké vody, přilopíme pokličkou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme do změknutí, podle potřeby podléváme.
Až je maso měkké, necháme tekutinu vypéct na tuk. Zaprášíme moukou, promícháme, znovu podlijeme a ještě 10 minut necháme v troubě podusit.
Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.


Přidáno: 30.11.2013