Vepřové kostky na rajčatech
Ingredience
600 g vepřového plecka, 1-2 cibule, 3-4 stroužky česneku, hrst sušených rajčat, čerstvá nebo sušená bazalka, sůl, mletý pepř, 2 lžíce ostrého kečupu, olej, 1 lžíce mouky
Postup
Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na čtvrtkolečka, česnek na plátky.
Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli. Přidáme maso, opepříme a za častého míchání opečeme do zatáhnutí.
Zaprášíme moukou a dobře promícháme. Podlijeme trochou horké vody, osolíme, přidáme česnek, rajčata, posekanou bazalku a pod pokličkou dusíme doměkka.
Ke konci dušení přidáme kečup, případně dochutíme solí a pepřem.
Podáváme s rýží nebo těstovinami.



Přidáno: 1.11.2015