Vepřové kotlety v majonéze

Ingredience

4 plátky vepřové kotlety, sůl, 4 velké cibule, 50 g tvrdého sýra
marináda: 250 ml majonézy, 1 lžička karí, 2 lžičky grilovacího koření, 3 lžičky kremžské hořčice

Postup

Všechny suroviny na marinádu promícháme. Maso osolíme a lehce naklepeme. Plátky masa protáhneme marinádou, naskládáme do misky a zbytkem marinády zalijeme. Necháme v chladu uležet, nejlépe do druhého dne. Cibuli nahrubo nasekáme. Tři cibule rozprostřeme na dno pekáče. Na cibuli naskládáme maso obalené marinádou a posypeme je zbývající cibulí. Přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Po 50 minutách posypeme maso nastrouhaným sýrem a ještě dalších 20 minut pečeme. Na posledních 10 minut můžeme pekáč odkrýt. Podáváme s jakkoliv upravenými bramborami a zeleninovou oblohou nebo salátem.

Vepřové kotlety v majonéze
Vepřové kotlety v majonéze
Vepřové kotlety v majonéze
Vepřové kotlety v majonéze

zdroj: www.ajina-kucharka.wz.cz

Přidáno: 24.11.2007