Vepřové maso v omáčce se zelím

Ingredience

600 g vepřového masa (kýta nebo plecko), 600 g syrového zelí, 1 velká cibule, sůl, mletý pepř, 2 lžičky mleté papriky, 3 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce hladké mouky, 5 bobkových listů, 10 kuliček nového koření, 250 g zakysané smetany, 2 lžíce sádla

Postup

Maso nakrájíme na kostky, zelí nakrouháme na nudličky, cibuli oloupeme a posekáme nadrobno.

V kastrolu zahřejeme sádlo a cibuli orestujeme do změknutí. Přidáme maso a opékáme do zatažení.

Maso poprášíme paprikou, moukou a společně orestujeme. Vmícháme protlak.

Podlijeme vodou, přidáme bobkový list a nové koření. Pod pokličkou dusíme na mírném plameni.

Po půl hodině přidáme zelí, promícháme a všechno společně dodusíme doměkka.

Až je maso zcela měkké, vmícháme smetanu (nesmí být studená, srazila by se). Necháme přejít varem a odstavíme.

Podáváme s knedlíkem nebo vařenými bramborami.

Přidáno: 27.11.2016