Vepřové medailonky se salátem
Ingredience
500 g medailonků z vepřové panenky, 6 lžic oleje, čerstvě namletý pepř, 2 lžičky mleté papriky, 4 stroužky česneku, sůl
salát: 75 g rukoly, 250 g cherry rajčátek, 1 plechovka bílých fazolí, 1-2 červené cibulky, 2 lžíce olivového oleje, čerstvě mletý barevný pepř, 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžička cukru
Postup
Nejdříve naložíme maso: olej smícháme s pepřem, paprikou a prolisovaným česnekem. V této směsi obalíme kousky masa a uložíme na několik hodin do ledničky.
Salát: olej s citronovou šťávou, cukrem a pepřem prošleháme vidličkou. Cibulky oloupeme, nakrájíme a na půlkolečka a rozebereme. Fazole scedíme, rukolu opereme a necháme okapat, rajčátka přepůlíme. Všechnu zeleninu dáme do mísy, zalijeme zálivkou a promícháme.
Na pánvi zahřejeme trošku oleje a medailonky prudce opečeme z každé strany 5-6 minut.
Na talíř servírujeme hromádku salátu a 2-3 kousky masa. Jedlíkům možno přidat kousek čerstvého pečiva, případně vařené brambory.


Přidáno: 2.8.2012