Vepřové na bylinkách a rajčatech

Ingredience

1,2-1,5 kg vepřové kotlety, olej, 2 lžíce sádla, 2 cibule, sůl, 1 lžička kari, 1 lžička sušeného oregana, 1 lžička sušené bazalky, 200 g smetany, 1 plechovka krájených rajčat, 1 lžička solamylu

Postup

Maso omyjeme, osušíme a pokud chceme mít plátky pěkného tvaru, kuchyňským provázkem celý kus ovážeme a stáhneme.

Maso ze všech stran potřeme olejem a vmasírujeme do něj sůl a kari.

Na pánvičce rozpálíme sádlo a maso na něm ze všech stran opečeme dozlatova. Pak je přendáme do kastrolu, přikryjeme pokličkou a udržujeme v teple.

Do výpeku na pánvi nasypeme posekanou cibuli a za častého míchání usmažíme do změknutí. Pak ji zalejeme rajčaty z plechovky, přidáme oregano, bazalku a přivedeme k varu.

Obsah pánve vylejeme do kastrolu na maso, podle potřeby podlejeme horkou vodou nebo vývarem, aby maso bylo asi do poloviny ponořené.

Pod pokličkou je dusíme do změknutí.

Až je maso měkké, vyndáme je a obsah kastrolu rozmixujeme do hladka.

Solamyl rozmícháme v trošce vody, nalejeme do rozmixované omáčky, přilejeme smetanu, promícháme a necháme krátce přejít varem.

Z masa odstraníme provázek a nakrájíme je na tenké plátky.

Podáváme s rýží nebo těstovinami.

Přidáno: 27.12.2017