Vepřové nudličky s rajčaty
Ingredience
500 g vepřové kýty, 5 jarních cibulek, 2 stroužky česneku, 1 sklenička sušených rajčat naložených v oleji, 2 lžíce solamylu, sůl, mletý pepř, sušená bazalka, 1 chilli paprička, 2 lžíce rajčatového protlaku
Postup
Rajčata scedíme, olej zachytíme.
Maso nakrájíme na nudličky a promícháme se 3 lžícemi oleje z rajčat, posekanou chilli papričkou a solamylem. Necháme hodinu až dvě odpočinout.
Cibulky (bílé části) pokrájíme na kolečka, česnek na plátky, rajčata na proužky.
V pánvi zahřejeme další dvě až tři lžíce oleje z rajčat, přisypeme maso a za častého míchání necháme zatáhnout. Pak osolíme a opepříme. Přidáme cibulky s česnekem a rajčaty, protlak a promícháme. Podlijeme troškou vody, přidáme bazalku a pod pokličkou dusíme do změknutí masa. Podle potřeby přilijeme horkou vodu, hlídáme, aby se jídlo nespálilo.
Podáváme s rýží nebo těstovinami. Na talíři posypeme pokrájenou natí jarní cibulky.


Přidáno: 21.6.2015