Vepřové nudličky v dýňové omáčce

Ingredience

500 g vepřové kýty nebo plecka, 1 velká cibule, trochu oleje, 200 ml smetany na vaření, 5-6 lžicc dýňového kečupu, sůl, mletý pepř, 1 lžíce mouky

Postup

Omyté a osušené maso nakrájíme na nudličky.

V pánvi nebo kastrolu potáhneme dno olejem a necháme na něm zesklovatět nadrobno posekanou cibuli.

Přidáme maso a za častého zamíchání je opečeme. Až se zatáhne, opepříme je a osolíme.

Opečené maso podlejeme troškou vody a pod pokličkou dusíme.

Až je maso téměř měkké, necháme vydusit všechnu tekutinu.

Maso poprášíme moukou a za stálého míchání opečeme všechno dozlatova.

Pak zalejeme asi hrnkem vody, přidáme i smetanu, všechno rozmícháme a vaříme dalších 20 minut. Podle potřeby přidáme více vody, množství korigujeme podle hustoty omáčky.

Těsně před koncem vaření do omáčky přidáme dýňový kečup a necháme krátce přejít varem.

Podáváme s rýží nebo těstovinami.

Přidáno: 22.9.2019