Vepřové nudličky v dýňové omáčce
Ingredience
500 g vepřové kýty nebo plecka, 1 velká cibule, trochu oleje, 200 ml smetany na vaření, 5-6 lžicc dýňového kečupu, sůl, mletý pepř, 1 lžíce mouky
Postup
Omyté a osušené maso nakrájíme na nudličky.
V pánvi nebo kastrolu potáhneme dno olejem a necháme na něm zesklovatět nadrobno posekanou cibuli.
Přidáme maso a za častého zamíchání je opečeme. Až se zatáhne, opepříme je a osolíme.
Opečené maso podlejeme troškou vody a pod pokličkou dusíme.
Až je maso téměř měkké, necháme vydusit všechnu tekutinu.
Maso poprášíme moukou a za stálého míchání opečeme všechno dozlatova.
Pak zalejeme asi hrnkem vody, přidáme i smetanu, všechno rozmícháme a vaříme dalších 20 minut. Podle potřeby přidáme více vody, množství korigujeme podle hustoty omáčky.
Těsně před koncem vaření do omáčky přidáme dýňový kečup a necháme krátce přejít varem.
Podáváme s rýží nebo těstovinami.
Přidáno: 22.9.2019