Vepřové plátky na česneku

Ingredience

750 g vepřové kýty, 7 stroužků česneku, trochu zelené petrželky, sůl, olej, trochu hladké mouky, 1 cibule

Postup

Omyté a osušené maso nakrájíme na plátky.

Česnek oloupeme a rozmačáme do hlubokého talíře. Přidáme posekanou petrželku a promícháme s takovým množstvím oleje, aby vznikla ne příliš řídká pasta.

Touto marinádou potřeme plátky masa z obou stran a naskládáme do misky. Uzavřeme potravinářskou fólií a necháme přes noc uležet.

Na pánvi zahřejeme olej, přidáme oloupanou, pokrájenou cibuli a za stálého míchání osmažíme dožluta.

Plátky masa osolíme, lehce obalíme v mouce a vložíme do pánve na cibuli. Z každé strany krátce opečeme. Pak podlijeme trochou horké vody, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka.

Podáváme s rýží a dušenou zeleninou.

Vepřové plátky na česneku
Vepřové plátky na česneku
Vepřové plátky na česneku
Vepřové plátky na česneku
Vepřové plátky na česneku
Vepřové plátky na česneku

Přidáno: 17.5.2014