Vepřové plátky na česneku
Ingredience
750 g vepřové kýty, 7 stroužků česneku, trochu zelené petrželky, sůl, olej, trochu hladké mouky, 1 cibule
Postup
Omyté a osušené maso nakrájíme na plátky.
Česnek oloupeme a rozmačáme do hlubokého talíře. Přidáme posekanou petrželku a promícháme s takovým množstvím oleje, aby vznikla ne příliš řídká pasta.
Touto marinádou potřeme plátky masa z obou stran a naskládáme do misky. Uzavřeme potravinářskou fólií a necháme přes noc uležet.
Na pánvi zahřejeme olej, přidáme oloupanou, pokrájenou cibuli a za stálého míchání osmažíme dožluta.
Plátky masa osolíme, lehce obalíme v mouce a vložíme do pánve na cibuli. Z každé strany krátce opečeme. Pak podlijeme trochou horké vody, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka.
Podáváme s rýží a dušenou zeleninou.
Přidáno: 17.5.2014