Vepřové plátky na houbách
Ingredience
4 plátky vepřového masa (plecko, pečeně, krkovice), 2 cibule, 2 lžíce oleje, 1 lžíce másla, 1 lžíce mouky, větší hrst sušených hřibů (nebo jiných lesních hub), sůl, mletý pepř, drcený kmín
Postup
Plátky masa z obou stran osolíme, opepříme a lehce naklepeme. Opečeme je zprudka na rozpáleném oleji.
Opečené maso odložíme na talíř, do pánve přidáme lžíci másla, nadrobno posekanou cibuli a osmažíme ji dozlatova.
K usmažené cibuli přidáme mouku a za stálého míchání upražíme cibulovou jíšku. Tu zalejeme cca 400 ml studeného vývaru nebo vody a přivedeme k varu. Dobře rozmícháme, přidáme houby, lehce osolíme, opepříme a okmínujeme. Nakonec vložíme opečené plátky masa, pánev přiklopíme pokličkou a dusíme 45 minut.
Podáváme se šťouchanými bramborami.
Přidáno: 17.11.2024