Vepřové plátky s tarhoňou

Ingredience

750 g vepřové kýty, sůl, mletý pepř, sušená červená paprika, 500 g tarhoně, 100 g slaniny, 1 velká cibule, 1,2 l vývaru ( i z kostky), sádlo nebo olej

Postup

Omyté a osušené maso nakrájíme na plátky, naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme, opaprikujeme.

Cibuli a slaninu pokrájíme na kostičky a na troše tuku usmažíme dozlatova. Přisypeme tarhoňu a za stálého míchání opékáme, až tarhoňa lehce zezlátne. Zalijeme ji horkým vývarem, osolíme, přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C.

Maso opečeme z obou stran na rozpáleném tuku doměkka.

Tarhoňu po 20 minutách vytáhneme z trouby, na povrch naskládáme opečené maso, každý plátek polijeme lžící výpeku z pánve a přikryté vrátíme do trouby. Pečeme dalších asi 20 minut.

Podáváme s kyselým okurkem.

Vepřové plátky s tarhoňou
Vepřové plátky s tarhoňou
Vepřové plátky s tarhoňou

Přidáno: 9.3.2013