Vepřové plátky ve znojemské omáčce

Ingredience

4-6 plátků vepřového masa (kýta, kotleta), olej, 5 sterilovaných okurek, 2 lžíce hořčice, sůl, mletý pepř, 1 vrchovatá lžíce mouky, 1 cibule

Postup

Plátky masa naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Prudce je opečeme na rozpáleném oleji. Vyndáme je z pánve a nasypeme do ní pokrájenou cibuli. Necháme zesklovatět, vmícháme nadrobno pokrájené okurky, vrátíme na směs maso, podlijeme trochu horkou vodou a pod pokličkou dusíme do změknutí masa. Zatím rozmícháme mouku v hrnku vody. Až je maso měkké, přilijeme vodu s moukou, přidáme hořčici, promícháme, přivedeme k varu a asi 5 minut necháme povařit. Podle chuti dosolíme. Podáváme s rýží nebo těstovinami.

Vepřové plátky ve znojemské omáčce

Přidáno: 17.7.2008