Vepřový kotlík
Ingredience
500 g vepřového masa (plecko, kýta), 2 cibule, 3 mrkve, 1 plechovka fazolí v rajčatové omáčce, 150 g slaniny, sůl, mletý pepř, 2-3 bobkové listy, 3 stroužky česneku
Postup
Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky. Očištěnou mrkev na kolečka, oloupanou cibuli nahrubo, slaninu na drobné kostičky.
V kastrolu zahřejeme 2-3 lžíce oleje, přidáme cibuli, slaninu a za stálého míchání osmažíme dozlatova.
Přidáme maso, opepříme a za občasného míchání opečeme dohněda.
Osolíme, přidáme bobkový list, dva nadrobno nakrájené stroužky česneku a podlijeme trochou vody. Pod pokličkou dusíme.
Po 15 minutách přidáme mrkev a společně dodusíme doměkka (asi 20-25 minut).
Až je maso měkké, přidáme celý obsah plechovky s fazolemi, promícháme a necháme přejít varem. Odstavíme a vmícháme rozmačkaný zbylý stroužek česneku.
Podáváme s chlebem.



Přidáno: 6.9.2014