Vepřový pilaf
Ingredience
500 g vepřového masa (např. plecko), lžíce sádla, 1 velká cibule, 1 lžička mleté papriky, sůl, 2 hrnky rýže, rajská omáčka
Postup
Maso pokrájíme na malé kousky, cibuli nadrobno.
Do kastrolu dáme trochu sádla a na něm osmažíme cibuli do zezlátnutí. Přidáme papriku, maso, osolíme a za stálého míchání několik minut opékáme. Pak podlijeme vodou nebo vývarem a pod pokličkou dusíme do změknutí masa, asi půl hodiny.
Když je maso měkké, zamícháme k němu propláchnutou rýži a zalijeme horkou vodou tak, aby voda dosahovala asi 2 prsty nad rýži.
Přisolíme, přikryjeme pokličkou a vložíme do vyhřáté trouby. V troubě dusíme až je rýže hotová ( cca půl hodiny).
Ozdobnou mísu vypláchneme studenou vodou, natlačíme do ní pilaf, vyklopíme na talíř a kolem nalijeme omáčku.





Podle Zlaté úsporné kuchařky Anuše Kejřové
Přidáno: 5.4.2010