Zapečené řízky s hořčicí
Ingredience
500 g vepřových řízků (z kotlety nebo kýty), 700 g brambor, 200 ml zakysané smetany, 200 ml mléka, 1-2 lžíce pikantní hořčice, sůl, mletý pepř, 4-5 malých cibulek, 2-3 lžíce oleje, trochu hladké mouky
Postup
Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
Cibulky oloupeme a pokrájíme na osminky.
Smetanu, mléko a hořčici dobře rozmícháme.
Brambory oloupeme, nakrájíme na půlcentimetrová kolečka a osušíme.
V kastrolu nebo zapékací míse rozpálíme olej a maso na něm z obou stran prudce opečeme do zezlátnutí. Vyjmeme na talíř.
Do masového výpeku nasypeme cibuli a krátce osmažíme.
Na cibuli naskládáme maso, přikryjeme bramborami a zalijeme smetanou s mlékem a hořčicí.
Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a upečeme doměkka (cca 50 minut). Ke konci sundáme pokličku a dopečeme do zezlátnutí povrchu.
Podáváme se zeleninovým salátem.







Přidáno: 27.11.2010