Zázvorová krkovička
Ingredience
800 g vepřové krkovice, 2 lžíce oleje, 2 lžíce dijonské hořčice, 1 lžíce medu, 1 lžička sušeného mletého zázvoru, půl lžičky soli, 1 lžíce nadrobno posekaného čerstvého rozmarýnu, 1 velká cibule
Postup
Smícháme olej, hořčici, med, zázvor, sůl a rozmarýn.
Maso rozkrojíme na čtyři plátky, každý potřeme z obou stran marinádou a naskládáme je těsně vedle sebe do pekáčku.
Přidáme k němu na měsíčky rozkrájenou cibuli, přikryjeme pokličkou a necháme 1-2 hodiny odpočinout.
Potom maso malinko podlijeme, znovu přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 220°C. Po 40 minutách maso odkryjeme a dopečeme dozlatova.
Podáváme s libovolně upravenými bramborami.
Přidáno: 10.10.2020