Živáňská pečeně v alobalu
Ingredience
4 silnější vepřové řízky z kýty, 2 nožičky klobásy, 3 cibule, brambory (8-12 středně velkých), 8 plátků anglické slaniny, sůl, mletá sladká paprika, mletý pepř, drcený kmín, 4 lžíce oleje
alobal
Postup
Maso z obou stran lehce naklepeme a osolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, oloupané brambory nakrájíme na plátky cca 0,5 cm. Klobásy podélně rozpůlíme. Z alobalu ustříhneme čtyři čtverce nebo obdélníky.
Doprostřed alobalu rozetřeme lžíci oleje. Pomazané místo pokryjeme plátky ze 2-3 brambor. Osolíme a posypeme kmínem.
Na brambory položíme maso a poprášíme paprikou. Položíme půlku klobásy řeznou stranou dolů a pokryjeme kroužky cibule.
Lehce opepříme a přikryjeme dvěma plátky anglické.
Všechno zabalíme a uložíme na plech.
Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 50 minut.
Podáváme s čerstvou nebo sterilovanou zeleninou.






Přidáno: 5.5.2012