Živáňská pečeně v alobalu

Ingredience

4 silnější vepřové řízky z kýty, 2 nožičky klobásy, 3 cibule, brambory (8-12 středně velkých), 8 plátků anglické slaniny, sůl, mletá sladká paprika, mletý pepř, drcený kmín, 4 lžíce oleje
alobal

Postup

Maso z obou stran lehce naklepeme a osolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, oloupané brambory nakrájíme na plátky cca 0,5 cm. Klobásy podélně rozpůlíme. Z alobalu ustříhneme čtyři čtverce nebo obdélníky.

Doprostřed alobalu rozetřeme lžíci oleje. Pomazané místo pokryjeme plátky ze 2-3 brambor. Osolíme a posypeme kmínem.

Na brambory položíme maso a poprášíme paprikou. Položíme půlku klobásy řeznou stranou dolů a pokryjeme kroužky cibule.

Lehce opepříme a přikryjeme dvěma plátky anglické.

Všechno zabalíme a uložíme na plech.

Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 50 minut.

Podáváme s čerstvou nebo sterilovanou zeleninou.

Živáňská pečeně v alobalu
Živáňská pečeně v alobalu
Živáňská pečeně v alobalu
Živáňská pečeně v alobalu
Živáňská pečeně v alobalu
Živáňská pečeně v alobalu

Přidáno: 5.5.2012