Kuřecí játra na smetaně

Ingredience

500 g kuřecích jater, 250 g čerstvých žampionů nebo malá plechovka sterilovaných, 1 menší pórek, 1 kelímek zakysané smetany, olej, sůl, mletý pepř, 1 lžíce hladké mouky

Postup

Pórek nakrájíme na kolečka, játra a očištěné žampiony na kousky. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, přidáme pórek. Jakmile trochu změkne, přisypeme žampiony a dále mícháme, dokud trochu nezmenší objem. Nakonec přidáme játra, zamícháme a dusíme doměkka. Použijeme-li sterilované žampiony, přidáme je na pánev současně s játry. Můžeme podlít troškou vody. K měkkým játrům vmícháme smetanu, ve které jsme rozkvedlali mouku. Promícháme, opepříme a ještě chvíli povaříme. Nakonec podle chuti osolíme a dále nevaříme. Podáváme s rýží, těstovinami nebo opečenými bramborami.

Kuřecí játra na smetaně
Kuřecí játra na smetaně

zdroj: Anna Kurucová

Přidáno: 5.6.2008