Kuřecí kari játra
Ingredience
1 kg kuřecích jater, 3 lžičky kari, 2 lžičky sladké mleté papriky, 0,5 lžičky chilli, 3-4 malé cibulky, 3 lžíce oleje, sůl
Postup
Játra omyjeme, zbavíme blan a osušíme.
Posypeme kořením (nesolit!), promícháme a necháme 1-2 hodiny v chladu uležet.
Cibulky nakrájíme na osminky, přidáme je k játrům, všechno zalijeme olejem a promícháme.
Směs vyklopíme na plech vyložený papírem na pečení a vložíme do trouby vyhřáté na 220°C. Po 15 minutách kousky jater obrátíme a dopečeme do červena dalších 10-15 minut.
Solíme až na talíři, podáváme s čerstvým chlebem.



Přidáno: 30.7.2012