Nádivka z kuřecích drůbků
Ingredience
250 g kuřecích jater, 250 g kuřecích žaludků, 250 g kuřecích srdíček, 3 rohlíky, trochu mléka, 3 vejce, 100 g másla, sůl, mletý pepř, pažitka nebo petrželka, 4-6 lžic strouhanky
Postup
Játra, žaludky a srdíčka omyjeme, osušíme, zbavíme šlach, zbytků trubic apod. a pokrájíme na drobné kousky.
Rohlíky pokrájíme na kostičky a zalijeme mlékem tak aby se všechno vsáklo.
K rozmočeným rohlíkům přidáme změklé máslo a vařečkou spojíme. Tuto směs přidáme k pokrájeným drůbkům, přidáme i celá vejce a všechno společně důkladně promícháme. Osolíme, opepříme, přidáme posekanou zelenou nať a podle potřeby zahustíme strouhankou.
Nádivka se hodí na plnění bůčku, kuřete, kachny apod.
Nádivky je hodně (asi na třikrát), co nespotřebujeme uložíme do mražáku.
zdroj: paní Anna Doležalová
Přidáno: 12.1.2013