Těstoviny s játry
Ingredience
400 g těstovin, 300 g vepřových jater, 200 g žampionů, 1/2 dl olivového oleje, sůl, pepř, muškátový oříšek, 100 g strouhaného sýra, 1 malá cibule, 1 lžíce houbové sojové omáčky (možno nahradit obyčejnou)
Postup
Na oleji zpěníme pokrájenou cibulku, přidáme na kousky pokrájená játra a orestujeme. Přidáme nakrájené žampiony a dusíme doměkka, podle potřeby podléváme vodou. Až játra změknou, osolíme, poprášíme strouhaným muškátovým oříškem a zakápneme sojovou omáčkou. Smícháme s uvařenými a okapanými těstovinami. Podáváme posypané sýrem.
Obměna pro ty, kdo neradi houby: místo žampionů dáme libovolnou zeleninu (hrášek, mrkev, cuketu, brokolici,...či její směs, podle toho co máme rádi a co je k dispozici)
zdroj: Mája
Přidáno: 14.6.2007