Kari kuře s mrkví
Ingredience
4 kuřecí řízky (prsní nebo stehenní), 4 lžíce polohrubé mouky, 2 lžičky kari, sůl, olej, kousek másla, brambory, 4-5 mrkví, 3 větší cibule, mletý pepř, rukola
Postup
Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé klínky. Mrkev očistíme a pokrájíme na kolečka, oloupané brambory na kostky.
Mouku smícháme s kari.
Dno pekáčku potřeme olejem a pokryjeme cibulí. Zasypeme bramborami s mrkví. Osolíme a opepříme.
Omyté a osušené maso osolíme a obalíme v kořeněné mouce. Přebytečnou mouku oklepeme a maso uložíme na brambory. Na každý kousek položíme plátek másla.
Podlijeme malým množstvím vody (cca 100 ml), přikryjeme poklicí nebo alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 220°C. Po půl hodině odkryjeme a dopečeme doměkka.
Na talíři posypeme rukolou.
Přidáno: 10.12.2016