Krkovička na bramborách

Ingredience

5 silnějších plátků vepřové krkovice, cca 1 kg brambor, 1 lžíce sádla, sůl, mletý pepř, 10-15 stroužků česneku, hrstka posekaného čerstvého rozmarýnu

Postup

Maso lehce naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme.

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka silná asi půl centimetru.

Hlubší plech důklaně vytřeme sádlem a naskládáme na něj brambory. Osolíme je, opepříme a posypeme větší částí rozmarýnu.

Na brambory položíme maso, na každý kousek položíme 2-3 neoloupané stroužky česneku a posypeme zbytkem rozmarýnu.

Do plechu nalijeme 200 ml vody a vložíme ho do trouby vyhřáté na 220°C. Pečeme do změknutí masa i brambor, asi 40 minut.

Přidáno: 23.2.2019