Kuře pečené s bramborami
Ingredience
1 kuře, 1 kg brambor, 2 velké cibule, 5-7 stroužků česneku, 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce citronové šťávy, drcený kmín, mletý pepř, sůl, 2 lžíce oleje, koření gyros, 1 sáček (cca 300 g) mražené zeleniny - baby karotka se zelenými fazolkami
Postup
Oloupané, omyté a osušené brambory nakrájíme na kolečka, promícháme s olejem. Osolíme, okořeníme, přidáme hořčici, citronovou sťávu, na plátky nakrájený oloupaný česnek a znovu promícháme. Necháme 30-60 minut odležet. Oloupanou cibuli nakrájíme na silnější kolečka a rozprostřeme na dno suchého pekáče. Na cibuli rozložíme brambory a posypeme je mraženou zeleninou. Na povrch naskládáme osolené čtvrtky kuřete a posypeme gyrosovým kořením. Nepodléváme, cibule a maso pustí dost šťávy. Přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 220°C. Po 40 minutách odkryjeme a ještě asi 20 minut dopečeme doměkka. Porce masa můžeme občas přelít vypečenou šťávou.
Přidáno: 21.6.2008