Kuřecí pekáč s bramborami a slaninou
Ingredience
600 g kuřecích prsou, 800 g oloupaných syrových brambor, 1 velká mrkev, 6 lžic oleje, 4 stroužky česneku, 4 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžička mletého pepře, 2 lžičky soli, 100 g tenkých plátků slaniny, 100 g nahrubo nastrouhaného čedaru, svazek naťové cibulky
Postup
Maso nakrájíme na menší kostky. Přidáme k němu na kousky nakrájenou mrkev, tři lžíce oleje, dvě lžičky papriky, 1 lžičku pepře, rozmačkaný česnek a dobře promícháme. Necháme aspoň půl hodiny uležet.
Plátky slaniny opečeme na rozpálené suché pánvi dokřupava. Vychladlé posekáme nožem nadrobno.
Brambory nakrájíme na kostky stejně jako maso.
Přidáme je k masu společně s dalšími třemi lžícemi oleje, dvěma lžičkami papriky a dvěma lžičkami soli.
Všechno důkladně promícháme, urovnáme do olejem vytřeného pekáče a vložíme do trouby vyhřáté na 210 °C na 30-40 minut.
Až jsou brambory i maso měkké, posypeme obsah pekáče na kroužky pokrájenou cibulovou natí, rozdrcenou slaninou a sýrem.
Vrátíme do trouby ještě na chvilku (stačí 2-3 minuty) aby se roztavil sýr.
Přidáno: 2.11.2024