Řízky na leču
Ingredience
4 vepřové řízky (nejlépe z kýty), 1 sklenice zeleninového leča (cca 300 ml), sůl, mletý pepř, hladká mouka, 1 kg brambor, 1 cibule, 3 lžíce oleje
Postup
Omyté a osušené maso zlehka naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
V kastrolu rozpálíme olej a maso z obou stran prudce opečeme.
Pak přidáme posekanou cibuli, podlijeme trochou horké vody a pod pokličkou dusíme 20-30 minut.
Zatím oloupeme brambory a nakrájíme na kolečka.
K téměř měkkému masu přilijeme lečo, přisypeme brambory a osolíme. Maso ze dna hrnce přemístíme tak, aby leželo na bramborách a přikryté dusíme do změknutí brambor.
Přidáno: 4.10.2014